amintiri citite · amintiri cu autori · Ioan Muntean

Ioan Muntean – Furtuna de pe Fluturele Galactic (3)

Sursă: Ioan Muntean – Furtuna de pe Fluturele Galactic (3) – Cronopediada grup – Cronopedia

Maraton Panorama Literară 2024, mai

Ioan Muntean – Panorama literară, aprilie 2024

25.. (proză)

Furtuna de pe Fluturele Galactic (3)

– cyberpoză intergalactică –

[…]

Detaliile expediției și descoperirile

În Centrul de Comandă al Expediției se reunesc din nou Amara Solari – Președintele Consiliului, Dr. Orion Vale – Om de știință specializat în fenomene meteorologice și astrofizică, Kira Nocturne – Inginer șef și expert în tehnologii de energie regenerabilă, Luna Elara – Lider spiritual și consilier cultural, Jax Lorand – Tânăr cercetător și expert în comunicații interplanetare şi un nou membru al echipei, Eldar Thorne – Istoric tradițional specializat în istorii galactice.

Amara Solari privind harta spațială holografică

– Dragi colegi, am ajuns la momentul critic al planului nostru. Expediția va porni spre coordonatele descoperite de Jax. Trebuie să fim pregătiți pentru orice. Kira, cum stăm cu pregătirile tehnice?

Kira Nocturne, cu voce sigură:

– Am echipat nava „Aetheris” cu cele mai avansate tehnologii disponibile. Generatoarele de energie sunt optimizate, iar scuturile de protecție sunt întărite. Echipajul nostru este antrenat și pregătit.

Jax Lorand, entuziasmat, intervine peste Kira:

– Am reușit să decodez o parte mai mare din semnale. Par a fi un fel de ghid către un sistem stelar necunoscut. Sper că acolo vom găsi răspunsurile de care avem nevoie.

Luna Elara, cu un zâmbet calm încercaă să tempereze entuziasmul:

– Am pregătit și artefactele spirituale și cunoștințele tradiționale pentru a ne ajuta în călătorie. Nu trebuie să uităm de partea noastră spirituală.

Eldar Thorne, mai serios:

– Am studiat toate textele disponibile. Dacă aceste coordonate duc într-adevăr la locația Gardienilor Echilibrului, trebuie să fim pregătiți pentru întâlnirea cu o tehnologie și o cultură mult diferite de ale noastre.

Amara Solari concluzionează Hotărâtă:

– Bine. Echipajul se va îmbarca mâine la prima oră. Dr. Vale, vei conduce misiuna științifică. Jax, tu vei fi responsabil pentru comunicații și interpretarea semnalelor. Kira, tu vei supraveghea funcționarea navei. Luna, vei ghida echipa cu înțelepciunea ta. Eldar, vei fi alături de noi pentru a descifra orice indicii culturale sau istorice. Să pornim spre necunoscut și să aducem lumina înapoi pe Fluturele Galactic!

Descoperiri în spațiu

La bordul navei „Aetheris”, în drum spre coordonatele necunoscute:

– Suntem aproape de destinație – spune Dr. Orion Vale, privind afișajul de date. Instrumentele noastre detectează o structură masivă în apropiere. Pare a fi un fel de stație spațială.

– Nava este stabilă și scuturile sunt active – cu ochii pe panoul de control – comentează Kira Nocturne. Ne apropiem cu prudență. Structura este complet necunoscută și nu răspunde la semnalele noastre de contact.

– Simt o energie puternică emanând din acea stație. Este ca și cum ar fi vie, ca și cum ne-ar aștepta – intervine şi Luna Elara, cu un aer misterios

– Interceptăm noi semnale – le analezează Jax Lorand. Par a fi mesaje codificate într-o limbă străveche. Eldar, ai putea să le descifrezi?

– Da, recunosc aceste simboluri – îi răspunse Eldar Thorne. concentrat pe ecranul său. Sunt similare cu cele din textele despre Gardienii Echilibrului. Este un mesaj de întâmpinare. Ne invită să intrăm.

–Bine, bine. Amara Solaridevine hotărâtă. Kira, apropie nava de stație și pregătiți echipajul de explorare. Vom intra și vom descoperi ce se află înăuntru.

Explorarea stației spațiale

Au ajuns deja în interiorul stației spațiale necunoscute. Cu voci mai scăzute, uşor misterioase:

– Structura este uimitoare, observă Dr. Orion Vale, cu un scannerul în mână. Materialele par a fi de origine necunoscută, dar extrem de avansate. Energia care alimentează stația este imensă și foarte stabilă.

– Aceste sisteme sunt mult peste nivelul nostru tehnologic, examinează Kira Nocturne: un panou de control. Este incredibil. Ar putea susține o civilizație întreagă pentru mii de ani.

– Aceste semne spun povestea Gardienilor. Ei erau protectori ai echilibrului cosmic, capabili să controleze fenomenele naturale și să mențină armonia în univers, comenteazăcu oarecare seriozitate Luna Elara, încă meditând în fața unui simbol străvechi.

– Aici se menționează că Gardienii au creat aceste stații pentru a supraveghea și a interveni când echilibrul este amenințat. Ei au lăsat aceste structuri ca un testament al cunoștințelor lo, indică locul Eldar Thorne citind inscripțiile.

– Am găsit un terminal funcțional, exlamă Jax Lorand, interesat. Pare să fie o bibliotecă de date. Încerc să accesez informațiile.

– Ce conține? întrebă Amara Solari curioasă.

– Pare să fie o hartă a universului și înregistrări detaliate despre evenimente cosmice majore. Aici este menționată și furtuna noastră. Potrivit acestor date, este o reacție la o perturbare cosmică majoră generată de coliziunea a două găuri negre – explică Jax Lorand, lucrând rapid cu degetele pe inscripţii, pipăindu-le.

– Dacă este adevărat, această perturbare ar putea continua să genereze fenomene similare. Trebuie să găsim o modalitate de a stabiliza energia cosmică. Eldar Thorne devine dintr-o dată grav.

– Această stație ar putea avea tehnologia necesară pentru a neutraliza furtuna. Trebuie să învățăm cum să o folosim, îi dă o replică Dr. Orion Vale, Cu vocea plină de speranță.

Elemente inedite de suspiciune

În interiorul stației, într-o cameră secretă, apar indiciile unei suspiciuni umane, normale.

Jax Lorand, descoperind un pasaj ascuns:

– Am găsit ceva. Este o cameră secretă, neînregistrată pe planurile stației.

Amara Solar, intrigată

– Să vedem ce ascunde.

Echipa intră în cameră și descoperă o capsulă criogenică. Înăuntru se află o formă de viață necunoscută, aparent adormită de milenii.

– Acesta ar putea fi unul dintre Gardieni. Dacă îl trezim, ar putea să ne ajute să înțelegem și să controlăm furtuna mai spuse Kira Nocturne, uluită.

– Acesta ar putea fi un moment istoric. Să procedăm cu prudență și respect. Eldar Thorne concluzionează cu vocea plină de respect.

Interacțiunea cu Gardianul și noi elemente de suspiciune

În mijlocul membrilor principali ai expediţiei se află acum şi Gardianul – O entitate enigmatică adormită de milenii, pe care cei prezenţi înearcă să-l trezească.

Kira Nocturne, examinând panoul de control al capsulei criogenice, comentează:

– Sistemele de susținere a vieții sunt intacte. Ar trebui să putem iniția procedura de trezire fără probleme majore.

– Să fim atenți, devine grijuliu Dr. Orion Vale privind afișajele. Nu știm cum va reacționa această entitate la trezire. Să ne asigurăm că avem toate măsurile de siguranță în vigoare.

– Să ne amintim că acest Gardian este, conform legendelor, un protector al echilibrului. Să-i arătăm respect și deschidere. Luna Elara se impune cu vocea calmă, foarte calmă.

– Kira, inițiază trezirea. Fie ce-o fi, trebuie să aflăm adevărul, decide cu prestanţă hotărâtă Amara Solari.

Capsula începe să se deschidă, emanând o ceață rece. Gardianul se trezește încet, privindu-i pe toți cu ochi strălucitori și străvechi.

Gardianul, cu o voce profundă și răsunătoare:

– Cine sunteți voi și de ce ați perturbat somnul meu milenar?

– Suntem oameni de pe Fluturele Galactic – îi răspunde Dr. Orion Vale respectuos. O furtună devastatoare ne amenință planeta, iar textele antice indică faptul că ați putea să ne ajutați să o oprim.

Gardianul, înclinând capul, încearcă un răspuns:

– Înțeleg. Acea furtună este rezultatul unui dezechilibru cosmic pe care trebuie să-l corectăm. Trebuie să restabilim armonia energetică.

– Gardianule, avem nevoie de ghidarea ta – intervine imperativ dar curios Jax Lorand. Cum putem opri această furtună?

Gardianul, cu un aer solemn:

– Trebuie să ajungem la miezul acestei stații. Acolo se află un nucleu energetic care poate stabiliza perturbațiile. Dar avertizez, calea este periculoasă și plină de încercări.

[…]

©Ioan Muntean, 2024

text participant la Cronopediada – Maratonul Panorama Literară

2 gânduri despre „Ioan Muntean – Furtuna de pe Fluturele Galactic (3)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.