amintiri citite

Varză cu pește

Rețetă personală. Varză cu pește.

de Puiu Răducan

Se taie varza-n 4-5-6, dar să rămână întreagă,
se iau 5-6 pești – nu se scot solzii sau mațele. Se zdrobesc pe caldarâm ca sunt nervoși și se bagă cu nasul sub fusta verzei.
Dacă cască peștii li se aruncă-n ochi cu 2 pumni de orez lăbărțat. Orez nelăbărțat se pune și deasupra până ce se acoperă varza. Peste oreaza nelăbărțată se depun 2-3 pumni de mălai că dacă peștii păcălesc orezul și oreaza, să le intre mălai la subsioară. Se pune la clocit tigaia la foc scăzut. Dacă nu fierbe repede să adaugă la buricul peștilor spanac, busuioc, păpădie și ciuboțica cucului. Dacă cucul este prea mare și ciuboțica rămasă mică se pun doi ciuboțici.
Se servește cu betișoare chinezești.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.