amintiri citite

Jumătățile ce ne înjumătățesc pe dinăuntru

Reguli de viață

Fiecare dintre noi are o pasiune. Unul colecționează obiectele vechi, altul este pasionat de cărți, de natură, de mișcarea stelelor, de găsirea civilizațiilor dispărute, de poezie, etc. Totuși sunt oameni pasionați de înjumătățit suflete pe care le distrug. Avem în noi capacitatea de a respinge această pasiune întâlnită? Eu cred că, da!
O poveste din care putem învăța ceva, nu să ne înjumătățim sufletul, merită trăită, chiar de ni se pare inuman să întâlnim astfel de suflete. De ce, spun asta? Dacă ai învățat câte ceva din astfel de situații pe care le-ai întâlnit, dacă ți-ai asumat responsabilitatea asupra sentimentelor și emoțiilor, înseamnă că te poți hotărî, în mod cât se poate de conștient, să-ți schimbi perceperea despre viață. Schimbându-ți percepere despre viață nu vei mai ajunge în astfel de situații în care accepți jumătăți de suflete, adevărați vampiri energetici și greșeala nu se va mai repeta. Sufletele frumoase trec mai repete peste aceste situații având în suflet flori ce sunt înmugurite și stau să înflorească pe parcursul celor patru anotimpuri. Dar ce te faci cu sufletele ce nu au capacitatea de se redresa, de a învăța din astfel de situații, ce se înjumătățesc pe dinăuntru la întâlnirea sufletelor vampiri? Vor deveni neîncrezătoare, închise, cu flori strivite ce nu mai pot înmuguri și înflori, ceea ce este foarte grav. De cele mai multe ori nu poți simții aceste suflete înjumătățite, la prima vedere par sori, minunății ce au capacitatea să te învăluie să-și atingă scopul de a se întregi. Cu timpul, sufletul frumos ce înflorește necontenit în plinătatea lui, devine, pe zi ce trece, mai trist și florile din el, abia înmugurite, încep a se ofili… Cine are capacitatea de a simți acest fenomen, încearcă să se desprindă, cu bun simț, la început… ocolind, depășind aceste stări. Dar ce te face cu sufletele jumătăți, adevărați vampiri energetici? Nu le convine și devin în comportare exact ceea ce sunt, răutatea își face apariția, te face cum n-ai fi crezut, te denigrează, te umilește, de zici că soarele ce era, a intrat prin norii ce furtuna i-a furat. Și te întrebi în sinea ta: Cine m-a pus să ajut un suflet căzut să se ridice și să învețe să zboare cum ar merita? Ajutorul oferit, în mintea lui, devine obligație, devine cu totul altceva, din tot ce ai crezut… uneori în comportare îți transmite răutatea lui, de-ți vine să te comporți mai rău ca el, să vadă cum este când răutatea cade și peste el. Dar, după astfel de situații, tot el este rănit și caută sub orice fel să demonstreze cât de rănit e, metodă folosită să-și întregească sufletul, ce de fapt nu se va întregi, atâta timp cât frumusețea nu există doar e un umil pasager prin sufletul lui înjumătățit. Și-ți vine a-i striga în gura mare, exact ca el: Tu, acolo în subteranul tău umed și plin de răutate, vezi tot și toate prea în negru și-ți meriți soarta, eu am vrut să ajut, nu altceva! Deci, nu vă amăgiți când întâlniți un suflet soare simulat, testați-l mult și bine să nu vă înșelați, altfel jumătatea de suflet vă va înjumătății sufletul și vă va durea, nemeritând așa ceva. Vestea bună ar fi dacă pasiunea voastră se transpune în altceva, iubirea și frumusețea interioară va rămâne întreagă și nerănită.

Și este posibil!
Se spune că viața e un joc…
Dar unii jucători au uitat, că… deși faci greșeli,
orice joc are reguli!

M-am născut să fiu o floare,
înaltă până la cer,
nu voi gândi nici-o dată
doar în alb sau negru,
gândurile-mi vor zbura neîncetat
unde infinitul este colorat
și-n fiecare zi voi gândi:
Nu-mi ajunge, vreau mai mult!

Abordând cu mai multă luciditate și cu bucurie viața și fiecare persoană ce ne atinge viața, vom putea să luăm decizii sănătoase în ceea ce privește relațiile noastre actuale și viitoare, putând evita diferite stări delicate, evitând înjumătățirea sufletelor noastre!

Și… nu uitați:
Stările naturale, fireşti, sunt starea de linişte, armonie, echilibru, libertate, fericire. Orice altă stare care nu seamănă cu acestea şi simţiți că vă este indusă de partenerul de viaţă, de prietenie sau o simplă comunicare, ar trebui să vă dea de gândit.

_0831947njm2

2 gânduri despre „Jumătățile ce ne înjumătățesc pe dinăuntru

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.