amintirea artelor · amintirea colindelor · amintirea tradiţiilor · amintiri citite · amintiri publicistice

ANTOLOGIE – CULEGERE DE COLINDE ROMÂNEŞTI

Sursă: ANTOLOGIE – CULEGERE DE COLINDE ROMÂNEŞTI

ANTOLOGIE – CULEGERE DE COLINDE ROMÂNEŞTI

 

Stimaţi colegi cronopedieni,

 

În 18 decembrie 2017 s-a lansat de către dl. Matei Ioaniţiu în colaborare cu mine, o iniţiativă de a crea o antologie a colindelor româneşti tradiţionale (sau culegere de colinde).

Până acum am primit mai multe materiale (e adevărat, de la un singur contributor, dna. Rusu Emilia, care astfel a devenit şi co-autor al culegerii/antologiei noastre. Am primit  şi adeziuni de sprijin, dar fără nimic altceva.

Noi continuăm acţiune de culegere.

Suntem în perioada Postului Mare – al Paştilor 2018 – perioadă încununată şi ea de colinde pascale. Facem apel la persoanele interesate să ne trimită colinde pascale culese, auzite sau chiar selecţionate din lucrări folclor regionale sau naţionale, pe care să le includem în antologia/culegerea noastră.

De asemeni, pentru a alcătui şi o secţiune a II-a a antologiei/culegerii noatre, vă propunem să ne trimiteţi propriile dv. colinde (moderne) sau eseuri cu tematica colindelor. Funcţie de numărul autorilor pentru această secţiune precum şi de numărul de pagini astfel realizate volumul sau volumele astfel constituite se vor adăuga volumului/volumelor de colinde tradiţionale.

Creatorii de artă plastică (pictură, acuarelă, desen, grafică, design, sculptură etc.) sau fotografică cu tematică inspirată din colinde sunt şi ei aşteptaţi cu contribuţii ce vor ilustra paginile antologiei/culegerii.

Solicităm o persoană (sau mai multe) care să alcătuiască un cuvânt introductiv al antologiei, o prezentare generală a acestora (tipuri, categorii, regionalizări etc.)

Contribuţiile dv. pot fi trimise prin mesageria privată a site-lui către Ioan Muntean şi Matei Ioaniţiu sau prin email pe una din adresele:

fabulatortemporis@gmail.com,

cititordening@gmai.com sau

munteanioan@gmail.com

cu menţiunea de a scrie la subiect cuvântul COLINDE şi de a solicita confirmarea primirii (dacă nu primiţi confirmarea în 2-3 zile vă rugăm să reveniţi cu o atenţionare pentru a ne verifica noi căsuţele de email).

Contrinbuţiile de artă plastică şi fotografică se vor ataşa materialelor dv. având rezoluţia foto-copiei de cel puţin 1024 pixeli.

Toate materialele vor fi trimise până la 1 septembrie 2018, astfel ca în perioada 1 septembrie – 1 decembrie colectivul de editori să finalizeze lucrarea şi să o publice online. Dacă obţinem fonduri sau sponsorizări culegerea/antologia noastră va fi şi tipărită (tot până la 1 decembrie 2018).

Orice alte informaţii şi propuneri, iniţiative se vor comunica în comentariile la acest anunţi ce va fi repetat şi retransmis public şi individual periodic.

Un gând despre „ANTOLOGIE – CULEGERE DE COLINDE ROMÂNEŞTI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.