amintirea tradiţiilor · amintiri citite · amintiri festive

Plugusorul

via Plugusorul

PLUGUȘORUL

Sper că sărbătorile voastre de iarnă să fi fost fericite și anii care urmează, mulți și imbelsugati, chiar dacă  colindul meu vine cu o întârziere cfr-ist de lungă și doar cuvintele din urare maschează goliciunea din spatele lui. Oricum se vor pierde probabil în grămadă de gânduri bune, noroc și sănătate care ți-au umplut frigiderul aceste zile, așa că nu îmi fac griji că ai observat absența mea de pe baricadele ridicate în jurul nostru de bucuria sărbătorilor de iarnă.

 Știu că te-ai bucurat din plin de ele, în timp ce navigai cu viteză de dric pe străzile din Bucureșți în căutare de provizii pentru cele două săptămâni apocaliptice ce urmau să se abată caledaristic pe aici. Sunt sigur că ai simțit magia sărbătorilor la fiecare scoatere de portofel, în timp ce alergai după cadouri prin Mall, Harry Potterul din ține încercând toate trucurile din joben, pentru a împacă și vacă și capra care așteaptau cadouri sub bradul de acasă.

 Tot de fericire și prosperitate vei cânta și atunci când vei stă capturat de traficul de pe autostrăzi sau din Valea Prahovei și nu vei fi nici nervos și nici stresat atunci când vei ajunge la muncă, a două zi. Minivacanța de sărbători și timpul liber adus de Moș Crăciun probabil ți-au umplut bateriile și ești gata să ataci muncă cu aplombul iepurașului Energizer din reclame (și probabil aplombul tău va dura la fel de mult că și spotul, dar asta e partea a două).

 Ai fost fericit în  mijlocul oamenilor dragi ție, chiar dacă fetele și numele acestora se schimbă în fiecare an, în funcție de necesități și instinct. Iar după sărbători oricum cu jumtate dintre ei nu vei mai ține legătură așa strâns, cum ai promis în noaptea dintre ani. Dar atât timp cât ai sănătate, bucurie și noroc, nu ai de ce să îți faci griji pentru ei. Incantația ta magică îi va proteja.

 Fericirea care te-a cuprins la cumpăna dintre ani, te-a urmat și dimineață la baie, în timp ce îți depuneai pentru a mia oară jurămintele antialcool în față albului și neclintitului W.C., dispus să ascundă gândurile necurate care se plonjează sec în el, din gură ta deschisă.

 Bănuiesc că tot plin de magia sărbătorilor îți calculezi și bugetul cu care vei atacă noul an, chiar dacă cheltuielile din ultimele săptămâni au depășit cu mult și cele mai negative proiecțîi. Dar te descurci tu…nu e prima oară când se întâmplă și probabil la cum te văd că rumegi acum…nici ultima.

 Ai fost oricum prea ocupat că să simți căldură crăciunului și lumina sărbătorilor din colindul meu, iar eu prea leneș că să trec pe aici în ultimele două săptămâni, dar acum dacă tot am șters laptopul de praf și l-am deschis, am decis să împărtășesc bucuria și gândurile mele bune.

 Eu nu îți doresc ani mulți pe care să îi petreci că un sclav muncind pentru un viitor ce nu va veni vreodată sau pentru o pensie mizeră în care să îți inecii amintirle. Nu îți urez să fii sănătos, pentru că știu că îți vei bate oricum joc de acest lucru într-un milion de feluri cretine. Nu vreau să ai noroc, pentru că țîn prea mult la ține pentru a te lasă la mâna destinului. Nu vreau nici că lumina lui Iisus să te lumineze și nici duhul sfânt să te ocrotească, pentru că te prefer stins și cu mintea deschisă, că să te poți bucură de lucrurile reale din jurul tău.

 Îți doresc doar să te trezești și să adormi fericit în fiecare noapte pentru tot restul vieții tale! Chiar dacă vei mai trăi două ore sau 200 de ani, să simți bucuria vieții în fiecare răsărit, apus sau orice ploaie care te va udă și îți va ascunde soarele.

 Să fii fericit este tot ce contează! Restul sunt doar cuvinte goale!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.