amintiri citite

FASCINANTA POVESTE A APOLLONIEI HIRCHER. MISTERELE BRAȘOVULUI

Sursă: FASCINANTA POVESTE A APOLLONIEI HIRCHER. MISTERELE BRAȘOVULUI

FASCINANTA POVESTE A APOLLONIEI HIRCHER. MISTERELE BRAȘOVULUI

Apollonia Hircher a fost cea mai bogată femeie din Brașovul medieval. Ea era soția judelui orașului. După moartea soțului, averea impresionantă pe care a moștenit-o a dublat-o prin afacerile prospere pe care le-a făcut.

 Imagini pentru Apollonia Hirscher

Apollonia s-a născut în Sibiu, într-o familie bogată de sași. După căsătorie, afacerile cu negoț ale familiei se întindeau până în Austria și Turcia. Cu toate că afacerile erau exclusiv masculine, Apollonia a fost o femeie de succes, un comerciant abil. Ea a fost una dintre cele mai interesante femei ale Brașov care a reușit să-și depășească condiția.

În prezent, una din străzile Brașovului îi poartă numele. Cu tot succesul pe care l-a avut în comerț, Apollonia a trăit în viața personală o dramă. Fiica sa s-a îmbolnăvit și a murit tânără. Apollonia a organizat o înmormântare fastuoasă. Tânăra sa fiică a fost îmbrăcată cu haine și bijuterii scumpe.

La câteva ore de la înmormântare, mai mulți hoți au deschis cavoul cu scopul de a fura bijuteriile. Fiica Apolloniei revenise la viață din moartea clinică, spre groaza hoților.

Apollonia a fost în culmea fericirii și a început o campanie de donație. A donat comunității Casa Negustorilor, actualul restaurant Cerbul Carpatin, din Piața Sfatului. În acele vremuri, Piața Sfatului era acoperită și era locul unde se întâlneau breslele. Clădirea avea o lungime de 67 de metri și multiple arcade, emblematică pentru arhitectura renascentistă. Ea a fost construită în anul 1545.

Clădirea a fost construita după modelul italian și permitea intrarea căruțelor cu mărfuri în curtea interioară. În acea perioadă, în Brașov existau 50 de bresle.

Un gând despre „FASCINANTA POVESTE A APOLLONIEI HIRCHER. MISTERELE BRAȘOVULUI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s