amintiri citite

Pârâcios pe Facebook

APort

DSC_1645 Chaplin Museum, Vevey, Elveția

Am o prietenă pe Facebook care difuzează tot felul de mizerii. Unele „fake news”, altele doar mizerii. De dimineață până seara, zeci de postări despre fantasmagorice povești cu soroși și rochefelări care sug sângele popoarelor (mai ales alea amenințate de diverse dictaturi), daci nemuritori și comorile lor invizibile, homosexuali violatori sau, mai recent, cronicile războaielor coaliției împotriva dușmanilor familiei. Pentru cineva cu nivelul ei de educație și atât de adânc implicată în genul ăsta de activism mă așteptam ca, măcar în treacăt, să descopere că printre cei mai redutabili dușmani ai familiei, tradiționale sau nu, sunt distanța între satul de domiciliu și locul de muncă italian al soțului, bătaia ruptă din rai, bodega din colțul străzii și frumoasa vecină ieșită seară de seară jumate pe fereastra apartamentului de 2 camere de la etajul 3.  

Vezi articol original 394 de cuvinte mai mult

Un gând despre „Pârâcios pe Facebook

  1. Fac sau nu fac miliardele ei ne dau impresia că “lucrează”, în consecinţă 1 unul dintr-un milion sesisează ceva (nici nu are importanţă dacă e corect sau nu – că şi abuzul de “reclamaţii” e specific îndeosebi românului), cumva, cumva se şterge acea postare sau se mai blochează vreun cont (care oricum se poate redeschide imediat cu o adresă puţin modificată) şi totul merge mai departe. Uite-aşa toată lumea e mulţumită.
    Problema e că poţi constata că acelaşi tip de postare o poţi găsi la 2 sau mai multe persoane diferite: numai cea “reclamată” se poate alege cu eliminarea acesteia. Ce-am avut? Şi ce-am făcut?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s